Ce spun fostii nostri studenti despre

CEZARA BENEGUI ACADEMY

Orele cu doamna Cezara Benegui au fost cu certitudine unele dintre activitățile mele preferate din ultimul an. Rareori mi s-a întâmplat să întâlnesc un OM atât de dedicat elevilor și materiei pe care o predă. Materiale scrise pe înțelesul tuturor, zeci de exemple (pe mai multe trepte de dificultate) făcute la laborator, teme pentru care am primit indicații clare, disponibilitatea doamnei profesoare de a răspunde oricând la nelămuririle pe care le-am avut…toate acestea m-au făcut să ador bazele de date, să obțin nota maximă la examenul final și să stăpânesc, zic eu foarte bine, Oracle SQL. Întotdeauna am fost inspirată de modul dumneai diferit de a ține orele. Este profesorul care ne-a încurajat să încercăm, chiar dacă greșeam, întrucât acesta este cel mai eficient mod de a învăța. Este profesorul care și-a întins ambele mâini pentru a ne ajuta, fără a ne reproșa o secundă faptul că nu ne descurcăm singuri. Este profesorul care ne-a demonstrat că poate forma o adevărată echipă alături de studenții săi, iar pentru acest lucru îi voi rămâne veșnic recunoscătoare. Vă mulțumesc pentru că m-ați făcut să particip cu drag la ore și, de asemenea, fiindcă datorită dumneavoastră am reușit să îmi dau seama ce ramură a programării îmi doresc să studiez în continuare!
Sandu Raluca-Ioana
Numele meu este Ioana Ionita si lucrez in prezent ca Software Product Developer la AND Digital in Manchester. Cezara a fost cea care a sustinut cursul de Baze de Date, precum si cursul de Dezvoltarea Aplicatiilor Web. Pe parcursul cursului de Dezvoltarea Aplicatiilor Web, am invatat despre construirea aplicatiilor in C#, folosind framework-ul .NET. Spre deosebire de alte cursuri pe care le-am avut de-a lungul anului, consider ca Cezara a reusit sa deschida orizonturile tuturor cursantilor prin ore interactive, prin discutii despre industrie si prin aplicatii menite sa ne ajute sa obtinem jobul mult dorit. In acest sens, am reusit sa obtin un job in strainatate, fiind mult mai relaxata cand la interviul tehnic am prezentat o aplicatie web in .NET. Practic am pus in aplicare tot ceea ce am invatat de la Cezara creand o aplicatie care solutiona cazul de studiu propus. Nu ma pot numara printre fanii bazelor de date, insa explicatiile si exercitiile cu query-uri de diferite dificultati pe care le-am facut impreuna cu siguranta m-au facut sa ma descurc cu mai multa usurinta in diversele proiecte in care m-am implicat: de la aplicatii web, la proiecte de data engineering. Consider ca Cezara a reusit sa puna intr-o lumina mai placuta chiar si notiunile cele mai teoretice, facandu-ma sa inteleg mereu utilitatea, focusandu-ma pe scopul final, gasirea unei pozitii in domeniul software. Multumesc Cezara, si le doresc tuturor pasionatilor de software sa aiba sansa sa invete alaturi de tine!
Ionita Ioana
Cursurile/laboratoarele tinute de doamna profesoara au fost printre cele mai bine organizate la care am avut ocazia sa particip. Informatia era exact cantitatea potrivita pentru doua ore, iar materialele scrise au fost de mare calitate, fiind foarte usor de urmarit si mai ales de reluat de una singura datorita modului detaliat in care erau redactate. Chiar si acum, dupa mai bine de 6 luni de la terminarea cursului de Dezvoltarea Aplicatiilor Web, apelez la materialele dumneaei de fiecare data cand se iveste nevoia. Modul de predare a fost unul interactiv, chiar si in conditiile grele ale pandemiei, doamna profesoara incercand sa dea cat mai multe exemple practice cu care te intalnesti zi de zi. Implicarea si devotamentul dansei fata de materia predata au creat un cadru prolific pentru invatat, intrebarile fiind intotdeauna binevenite, chiar incurajate, astfel creandu-se o atmosfera relaxata in timpul orelor. De asemenea, dansa a dat dovada de o disponibilitate rar intalnita, fiind dispusa sa ajute cat mai multi studenti in afara orelor de curs/laborator daca aceastia aveau nevoie. Per total, am avut norocul de a avea parte de unele dintre cele mai bune experiente academice, multe dintre notiunile invatate fiindu-mi utile atat la locul de munca, cat si pentru proiectele individuale.
Dudau Claudia
Cursul de ASP.NET facut impreuna cu doamna Cezara a fost una dintre cele mai geniale experiente educationale de care am avut parte <3. Inca din prima ora am fost extrem de placut surprins de pasiunea si caldura cu care doamna profesoara reuseste sa transmita informatiile. Intotdeauna a fost una dintre cele mai placute ore din cursul saptamanii pentru ca stiam ca atmosfera din cadrul acestora era mereu super friendly si, oricat de obosit as fi fost, cu siguranta acele emotii negative dispareau ca prin miracol :))). Daca nu ar fi sa fie un profesor atat de extraordinar pe aceasta tehnologie, cu siguranta ar fi un psiholog de prima clasa. Inca din prima ora am fost extrem de placut surprins de modul interactiv de desfasurare al cursului. Foarte putine persoane au capacitatea de a condensa si transmite o cantitate atat de impresionanta de informatii intr-o maniera atat de atragatoare. Spre deosebire de alte cursuri, aici chiar pot spune ca mi-au fost intrecute toate asteptarile datorita faptului ca materialele de curs erau atat de simplu scrise, si totusi contineau enorm de multe informatii si hack-uri pe care numai un senior cu ani de experienta ar putea sa le stie. Si totusi, aceste informatii au fost intotdeauna aplicate impreuna, cu exemple interactive, in care si noi scriam cod peste care beneficiam de review. Si acum mi se pare un paradox faptul ca pe de o parte informatia reuseam sa o asimilez atat de usor si, cu putina munca, terminam super repede task-urile, dar in aceleasi timp, constientizam ca ce aplicam in cod ar fi trebuit sa imi ia luni de zile numai ca sa descopar acele moduri de a coda eficient si bine structurat. Cu totii stim ca atunci cand esti la inceput, primele aplicatii devin imposibil de citit dupa cateva luni, dar in cazul acestui curs am invatat inca de la inceput o maniera extrem de eficienta de a ne modela aplicatia web, astfel incat sa fie super citibila si, cel mai important, capabila de upgrade-uri ulterioare (o trasatura vitala pe care ar trebui sa o aiba codul nostru, pentru ca in practica foarte multi clienti vor reveni dupa prima livrare pentru a ne cere adaugarea de noi feature-uri). De fapt, intreg cursul este scris cu acest concept fundamental in minte, fiecare ora reprezentand de fapt un “upgrade” al aplicatiei tale, pana cand ai ceva ce poate fi livrat si cu care sa te poti mandri. Pana la urma, diferenta intre un programator bun si unul exceptioanl consta nu in faptul ca “merge si face ce trebuie”, ci in calitatea codului scris, structurarea eficienta a acestuia, usurinta de adauga de featuri-uri, mentananta usoara etc.
Sunt profund recunoscator universului pentru ca am avut sansa sa lucrez cu un om atat de cald, de pasionat de ceea ce face, cu o experienta din piata muncii care stie sa condenseze si sa transmita o cantitate atat de mare de informatii de inalta calitate, care ar lasa uimiti multi oameni din domeniu <3
Staicu Octavian-Florin

Cezara a fost si va ramane unul dintre profesorii mei favoriti, rareori mi-a fost dat sa am un profesor care poate crea o atmosfera relaxanta in clasa si in acelasi timp sa faca materia predata usor de inteles si de aplicat. Un aspect foarte important ce niciodata nu a lipsit este structura clara a orelor de curs, prezentarea a priori a tuturor punctelor pe care le vom atinge in acea zi, m-a facut sa tin pasul usor cu noile concepte. Orice aspect teoretic avea un suport practic cea ce m-a ajutat incredibil de mult in momentul in care am fost nevoit sa aplic aceleasi cunostinte in cadrul jobului. Recomand cu drag orice curs al Cezarei pentru ca sunt sigur ca va trata subiectul cursului cu seriozitate si va reusi sa ofere o experienta de invatare excelenta.
Alex Simion
Cezara este un mentor deosebit, cu un puternic tact pedagogic, care de fiecare data a demonstrat cat de placut poate fi un curs atunci cand profesorul pune multa pasiune in realizarea acestuia. Ea este cea care m-a ajutat sa imi dezvolt un mod de gandire adecvat construirii platformelor web, in cadrul cursului intitulat “Dezvoltarea Aplicatiilor Web”, unde am invatat sa folosesc framework-ul ASP.NET, si unde mi-au fost introduse mai multe concepte precum modelul arhitectural MVC, protocolul HTTP in arhitectura REST, tehnici de UI/UX, si multe alte concepte de baza din Web Development. Modul in care s-au desfasurat orele de curs si laborator a fost unul cat se putea de relaxat, insa nu cat sa imi pierd interesul fata de subiectul predat, Cezara fiind mereu capabila sa capteze atentia si sa empatizeze cu studentul, intotdeauna deschisa la intrebari si alte opinii. Cursul a fost foarte bine modularizat, fiecare capitol prezentand un concept nou, care se baza pe cele anterior predate, in timp ce laboratorul a pus in practica eficient notiunile dobandite in curs. Materialele care mi-au fost puse la dispozitie au fost redactate intr-un mod cat mai accesibil, fiind usor de parcurs atat individual, cat si in prezenta Cezarei. Ceea ce am apreciat foarte mult pe partea aceasta a fost faptul ca materialele de laborator contineau atat exercitii rezolvate, cat si exercitii lasate ca tema de casa, cele din urma fiind rezolvate succint in cadrul laboratorului urmator, in cazul in care am avut dificultati in rezolvarea acestora. In prezent lucrez pe o pozitie de Full Stack Web Developer, si pot afirma cu incredere ca Cezara este cea care m-a ajutat sa imi construiesc bazele fundamentale pe care le folosesc la locul de munca in viata de zi cu zi.
Anastasiu Catalin-Gabriel
Împreună cu Cezara am făcut doar două materii, din păcate. Baze de Datesi  Dezvoltarea Aplicațiilor Web ASP.NET. Încă de la primul laborator mi s-a părut ca materia Baze de Date avea să fie una care să îmi placă și asta pentru că sunt persoana care crede cu tărie că profesorul care predă materia influențează extraordinar percepția studenților asupra materiei. Laboratorul de Baze de Date a fost foarte bun. Materia a fost explicată coerent și cel mai de apreciat lucru: succint. Materialele erau logice, bine structurate și ușor de urmărit, lucruri foarte importante având în vedere cât de ușor ne putem pierde atenția în procesul învățării. Mi-ar plăcea să spun că sunt niște materiale din care nu ai cum să nu reții ceva decât dacă nu le deschizi vreodată. Cursul de DAW a fost unul dintre cele mai bune cursuri pe care le-am urmat până acum. Materialele au acoperit fundamentele necesare cunoașterii acestei tehnologii, însă au existat și materiale pentru cine își dorea să aprofundeze. Pe lângă calitatea materialelor, ceea ce a făcut din acest curs unul reușit a fost cu siguranță abordarea Cezarei asupra acestuia. Cezara este profesorul care îți poate fi și prieten și un lucru pe care l-am apreciat enorm la cursurile acestea a fost că relaționarea dintre ea și studenți nu se rezuma la programa zilei respective: era profesorul care ne întreba cum ne-a fost săptămâna, care ne dădea sfaturi și cu care discutam despre facultate și ce se mai întâmpla chiar și în afara ei.
Pe scurt: Cezara este profesorul care știe să facă din procesul de predare-învățare unul foarte plăcut. Laboratorul a fost întru totul la fel precum cursul și a reușit să completeze fericit informațiile de la curs, fără repetări nenecesare. Modul de predare a acestor două materii a fost unul care a încurajat învățarea activă, nu învățarea pe de rost a unor concepte și terminologii. Cât despre modul de transmitere a informațiilor, cu toate că atât cursul, cât și laboratoarele au decurs online, procesul de predare-învățare a fost unul foarte bun și facilitat de faptul că toata informația se afla într-un singur loc. Cunoștințele pe care le-am dobândit în cadrul laboratorului de baze de date m-au ajutat în internship-ul pe care l-am avut în primavară la Microsoft. Am aplicat cunoștințele de la laborator în pregătirea proiectului final pe care l-am avut acolo. A fost nevoie să creez o bază de date de la zero și chiar dacă trecuse deja un an de la laboratorul de Baze de Date, încă îmi mai aminteam conceptele și modul de lucru, iar asta denotă faptul că informația a rămas cu mine, pentru că știm cu toții cum e să înveți pentru o materie și peste o lună să nu îți mai amintești nimic. În final, consider aceste cursuri și laboratoare ca fiind foarte utile și le recomand tuturor celor care vor să activeze în domeniu și să învețe ceva nou într-o manieră plăcută.
Dorneanu Alina-Mihaela
Am urmat cursurile de Baze de Date si Dezvoltarea Aplicatiilor Web(ASP.NET) predate de Cezara Benegui. Structura acestor cursuri era una complexa si foarte detaliata, dar usor de invatat datorita lucrului practic pe care ne indemna sa il facem din placere, nu din obligatie sau teme. Atmosfera din timpul cursurilor era una extrem de relaxanta si placuta. Personal, nu cred ca ne-am simtit niciodata prea incarcati de informatii datorita placerii de a ne preda si a energiei pe care ne-o transmitea. Intotdeauna era dispusa sa ne raspunda la intrebari si sa ne ofere cat de multe exemple era necesar ca sa intelegem. Am apreciat, in special, si disponibilitatea de a ne raspunde in particular la intrebari sau probleme, inclusiv din alte domenii. Consider ca Bazele de Date sunt esentiale in formarea carierei de IT-ist si ma bucur enorm ca am avut sansa de a le invata cu ajutorul doamnei profesoare Benegui. Iar legat de cursul de Dezvoltarea Aplicatiilor Web, este un domeniu in care am ales sa merg ulterior, am intrat intr-un program de internship in ASP.NET unde am pus in aplicare tot ce am invatat si mi-a fost mult mai usor sa prind informatiile noi.
Merișan Ligia-Andreea
Pot spune ca am avut norocul de a o avea pe Cezara ca profesoara atat in cadrul cursului de Baze de Date, cat si in cadrul cursului de Dezvoltarea Aplicatiilor Web in framework-ul ASP.NET. Inca de la primul laborator, am indragit-o complet. Toate materialele facute de ea erau impecabile si mi-a placut enorm faptul ca eu, fiind la vremea aceea o studenta care nu a avut prea mult contact cu domeniul informaticii inca din liceu cum multi colegi de ai mei aveau si mi-era intotdeauna mai greu sa inteleg conceptele predate, in cadrul laboratoarelor si cursurilor tinute de Cezara am simtit pentru prima oara in facultate ca imi este usor sa inteleg doar ascultand explicatiile care erau foarte bine formulate si exprimate incat putea intelege oricine, chiar si cineva care are pentru prima data contact cu un curs in domeniul IT. Mi s-a parut foarte util si practic tot ce ne-a invatat, personal, a fost uimitor sa vad ca am reusit sa inteleg si sa construiesc o aplicatie Web de la 0 parcurgand doar materialele de laborator si curs pe care le-a facut Cezara pentru studenti. De asemenea am apreciat foarte mult devotamentul si rabdarea ei de a nu ne lasa, pe noi, toti studentii ei, pana nu intelegeam in intregime notiunile predate. Fiecare material de curs si laborator avea informatia foarte bine sintetizata si redactata si cuprindea toate detaliile si explicatiile necesare. Era suficient sa fiu atenta in timpul predarii si sa recitesc acasa o data in timp ce si implementam pentru a imi fixa toate notiunile, neavand nevoie de alte materiale suplimentare de pe internet. Mai mult, am apreciat enorm ca era dornica sa ne ajute si in afara cursurilor si laboratoarelor. Pe langa aceste ore de curs si laborator petrecute ajutandu-ne sa intelegem in profuzime materia, in timpul ei liber m-a ajutat nu numai pe mine, ci pe foarte multi studenti si colegi cu materiale suplimentare, sfaturi foarte utile de job-uri, interview-uri si chiar de viata.
Soare Ana-Maria-Adina
Structura cursului de .NET predat de Cezara a fost una foarte usor de parcurs, explicand cu lux de amanunte bazele si indrumandu-ne la fiecare pas in realizarea proiectelor. Materialele se axau pe aspectul practic al materiei, fiind similare cu cele de pe Udemy si alte platforme de cursuri online, avand ca scop final de a invata studentul sa realizeze proiecte concrete si palpabile. Faptul ca am invatat efectiv de la zero cum sa realizam un proiect in .NET este din punctul meu de vedere scopul oricarui curs din acest domeniu, ajutand studentii sa devina programatori pasionati, fara sa se afunde prea mult in partea teoretica. Atat modul de predare, cat si atmosfera au fost deosebite, este o placere sa vii la cursuri si sa ai parte de o prezenta fresh si prietenoasa care pe deasupra sa te si invete foarte bine materia respectiva. Recomand acest curs atat persoanelor pasionate de web, cat si persoanelor aflate la inceput, fiind in cautare de ceva nou. Daca sunteti in cautare de un curs care sa va imbunatateasca skill-urile pe partea de web si va plac discutiile open-minded, cursul Cezarei va fi cu siguranta alegerea buna!
Raducanu Tiberiu-Gabriel
Doamna profesoară a avut de departe unul dintre cele mai bine structurate și prezentate cursuri pe care am avut sanșa să le parcurg vreodată. Cu o energie caldă și cu dorința sinceră de a ne învăța ceva nou doamna profesoară nu numai că a reușit să ne livreze un curs excelent ci și a construit o atmosferă plăcută în care respectul reciproc a fost mereu pe primul loc. Fiecare material de curs a ochit fără greșeală unul sau mai multe concepte fundamentale ale tehnologiei **ASP.NET** într-o manieră coerentă și mereu îndreptată spre noi, studenții. Fiecare material de laborator a fost o cărămidă esențială în procesul construirii unei aplicații web. Metodologia a fost următoarea: doamna profesoară parcurgea laboratorul treptat iar noi urmăream și dezvoltam împreună cu ea. Această modalitate ne-a dat ocazia să greșim mai puțin, să înțelegem mai mult și să ne formăm bazele în dezvoltarea de aplicații software. Probabil lucrul care mi-a plăcut cel mai mult la acest curs a fost faptul că toate cunoștiințele și tot efortul depus au concluzionat într-o aplicație web polișată și riguroasă care a devenit imediat cea mai puternică și *eye-catching* adiție la CV-ul meu, pentru că, spre deosebire de proiectele mele anterioare, acesta a fost primul meu *produs* dezvoltat. Spre norocul meu, am avut ocazia să colaborez cu doamna profesoară și într-un program de practică care a avut drept scop dezvoltarea unei aplicații web cu aceeași tehnologie. La fel ca și la curs, a fost excelent. Cerințele doamnei au fost prezentate impecabil și s-au bazat în totalitate pe bagajul de cunoștințe acumulat la curs. Mai mult, doamna mereu a fost deschisă și dispusă să mă ajute cu orice aspect sau întrebare pe care am avut-o în procesul de dezvoltare. Pe lângă cele enumerate mai sus, aceste două experiențe au contribuit decisiv în procesul meu de angajare. Nu numai că cele două proiecte dezvoltate au atras atenția dar și cunoștințele dobândite au jucat și încă joacă un rol important deoarece tehnologia cu care lucrez astăzi este **ASP.NET Core**.
Anghel Alin
Mă numesc Denisa Predescu și am avut ocazia plăcută de a o întâlni pe doamna Cezara Benegui prin intermediul materiei Baze de date, unde am avut-o ca profesoară. Doamna profesoară și-a dat silința de a face materia cât mai ușor de parcurs, teoria fiind mereu susținută de exemple, iar la laborator făcând multe exerciții. Cu toate că acestea erau structurate astfel încât să poată fi înțelese si parcurse individual, doamna profesoară era mereu deschisă la întrebări. În permanență am avut acces la cursurile si laboratoarele pe care le posta cât de repede posibil pentru a ne sta la dispoziție. Doamna are un fel special de a transmite informațiile dorite. Fiind o fire prietenoasă, mă făcea să mă simți liberă să pun întrebări. Din aceasta cauză nu a fost greu să se facă îndrăgită fără să uite de datoria pe care o are față de noi, aceea de a transmite informația. Ne motiva să fim activi, punctând răspunsurile noastre și explicându-ne, desigur, și varianta corectă. Mărturisesc că doamna Benegui a reușit să mă facă să înțeleg din mers informațiile necesare. Nu în ultimul rând, vreau să menționez că este o persoană înțelegătoare care încearcă mereu să motiveze și să dea sfaturi, fiind vizibil că îi pasă de cel din fața dumneaei.
Predescu Denisa
Am făcut împreună cu doamna profesoară Benegui atât cursul, cât și laboratorul de Baze de Date și pot spune că ambele au decurs minunat. Fiecare laborator era însoțit de un suport scris bine organizat și cuprinzător, care eficientiza procesul de învățare. În plus, pe lângă suportul de curs, doamna profesoară ne-a pus la dispoziție documente suplimentare cu explicații, în care materia de curs era prezentată într-o manieră ușor de digerat. Este de menționat că nu am ezitat să pun întrebări în cadrul orelor sau în afara lor, doamna profesoară fiind extrem de deschisă la comunicare și dornică să înțelegem cu adevarat conceptele prezentate. Majoritatea orelor începeau prin explicarea teoriei, urmând exerciții cu nivel de dificultate progresiv. Laboratoarele au fost extrem de interactive, întrucât după ce ne erau explicate câteva exerciții pe baza teoriei noi, doamna profesoară ne evalua propriile răspunsuri și le adapta în cazul în care erau incomplete. Toate acestea se întâmplau într-o atmosferă serioasă dar relaxată, un mediu propice pentru a învăța concepte noi și pentru a te dezvolta. Atât eu, cât și colegii mei, am apreciat enorm implicarea doamnei profesoare și empatia de care aceasta a dat dovadă.
Cordun Diana Alexandra
Am doar cuvinte de lauda la adresa Cezarei: rabdare, empatie, seriozitate, intelegere, simt al umorului, si nu numai! A reusit sa ma captiveze prin modul de predare si structurare a materiei, incat am decis sa fac licenta in limbajul predat de ea. A fost foarte atenta la detalii si a reusit sa transforme definitiile complexe in bucati de informatie usor de inteles si de transpus in practica. Atmosfera de la cursuri era mereu foarte placuta si relaxanta. Este un pedagog excelent, cum rar am intalnit pana acum. Ma bucur ca am avut ocazia sa colaborez cu ea si este unul dintre profesorii de care imi voi aminti mereu cu drag.
Tudorache Alexandra
Cursurile de Sisteme de Gestiune a Bazelor de date, sustinute de Cezara, m-au ajutat sa inteleg cum sa imi structurez si sa lucrez cu o baza de date relationala. Laboratoarele contin exercitii cu adevarat practice. Nu de putine ori, am regasit variatii ale acestora in aplicatii de la serviciu. Orele de curs sunt interactive, iar atmosfera este deschisa si placuta, remarcandu-se nu doar pasiunea pentru programare, ci si dorinta de a-i invata pe altii.
Dinca Adrian
Cursul Baze de Date a fost unul din cele mai bine organizate cursuri din cadrul Universitatii Bucuresti, sectia Informatica. Motivul este dat de materialul pregatit cu lux de amanunte, exemple clare si multe, contraexemple pentru a intari definitia unor elemente, cazuri speciale sau atipice, greseli comune si tehnici de a autoevalua codul scris pentru a ajunge la un rezultat optim. De asemenea, materialul a fost transmis intr-o succesiune corecta din punct de vedere al predarii, mai exact, a fost expus in mod progresiv si fiecare informatie se baza pe cea precedenta. Astfel, informatia a fost usor de inteles si de asimilat. In plus, doamna profesoara, Cezara, a fost pe tot acest timp foarte rabdatoare, calma, calda si prompta in a raspunde la orice nelamurire a noastra. Datorita caracterului prietenos, invatatul a fost o joaca, dar una productiva care atat pe mine ma ajuta in mod activ de zi cu zi, cat si pe colegii mei.
Nicolae Adrian-Danut
Impreuna cu doamna profesoara Cezara Benegui am studiat cursul si laboratorul de Dezvoltarea Apicatiilor Web, un subiect captivant pentru mine, in care si profesez. Am invatat impreuna cum sa dezvoltam de la zero o aplicatie web folosind ASP.NET si C#, cunostinte pe care le-am folosit in redactarea lucrarii de licenta. Mi-a placut in mod special faptul ca modul de predare a fost unul modern, interactiv, accentul fiind pus pe intelegerea materiei de catre fiecare student. Data fiind disponibilitatea doamnei profesoare de a ne ajuta, este evident ca si din partea studentilor interesul a fost pe masura. Diferenta este vizibila atunci cand cineva este pasionat de ceea ce face, iar doamna profesoara Cezara Benegui este cel mai bun exemplu.
Costea Calin
Principala colaborare pot spune ca m-a dus si in locul unde sunt astazi, anume pe un post de Junior .Net Developer. Vibe-ul din cadrul cursurilor a fost unul extrem de relaxat (ca atunci cand v-ati strange mai multi prieteni la un altul mai rasarit pentru a va ajuta la teme 😀 ). Cursurile aveau o structura extrem de bine gandita, acoperind toate elementele de baza intr-o ordine cat mai logica si usor de inteles. Partile de teorie erau mereu insotite de explicatii si exemple concrete. Astfel am reusit ceea ce cred ca isi doreste oricine: sa invat lucruri fara sa simt ca depun efort pentru asta. Super de apreciat mi se pare ca absolut fiecare informatie primita in cadrul cursului are aplicabilitate in ceea ce fac in cadrul job-ului.
Cioroba Robert
Ma numesc Vlad si am fost studentul doamnei Cezara Benegui la cursul pentru “Dezvoltarea Aplicatiilor Web”. Structura cursurilor/laboratoarelor: consider ca atat cursurile, cat si laboratoarele erau structurate intr-un mod care facilita acumularea si stapanirea informatiilor. De exemplu, laboratoarele incepeau cu o parte teoretica, in care doamna Benegui ne explica in detaliu si ne raspundea la intrebari, aceasta parte fiind urmata de o parte “practica”, in care noi, studentii, eram incurajati sa lucram si sa luam contact direct cu noile concepte. Desigur, acest contact se desfasura in mod supravegheat, doamna profesoara avand constant grija ca noi sa nu ne blocam si de asemenea sa ne raspunda in continuare la diversele intrebari. Calitatea materialelor scrise: in opinia mea, materialele ce ne-au fost puse la dispozitie pentru acest curs erau foarte riguros redactate si structurate. Conceptele erau listate si explicate intr-o ordine logica, accesibila pentru toti studentii, iar exemplele si materialele ajutatoare erau nelipsite. Materialele m-au ajutat foarte mult pentru studiul suplimentar, acasa, dar si pentru redactarea temelor si proiectelor. Modul de predare si atmosfera din cadrul cursului: din punctul meu de vedere, atmosfera era una relaxata, dar care sa permita studentului sa se concentreze pe tematica prezentata. Abordarea era una profesionista, iar doamna Benegui stia perfect cum sa imbine subtil predatul cu micile pauze pentru “destindere”, atunci cand urma tranzitia catre un nou concept tehnic. Alte mentiuni: consider ca am invatat foarte multe de la doamna Cezara Benegui. Conceptele abordate la curs (C#, .NET, arhitectura MVC, etc.) mi-au fost de folos inclusiv la locul actual de munca, unde sunt programator full-stack.
Mai mult, doamna Benegui m-a ajutat cu “finisarea” aplicatiei pe care am dezvoltat-o pentru lucrarea de licenta. Sfaturile dansei m-au ajutat in procesul de dezvoltare al unei aplicatii de care pot spune cu siguranta ca sunt multumit, o aplicatie cu care am reusit sa obtin nota dorita.
Ivascu Vlad Mihai
Am avut ocazia să particip la cursul de Baze de Date predat de doamna profesoară Cezara Benegui, în cadrul Facultății de Matematică și Informatică. Pot afirma cu certitudine că a fost cursul meu preferat de până acum; atmosfera era prietenoasă, caldă, și totuși profesională. Modul de predare a fost unul modern, on point, informațiile erau clare, însoțite de explicații, materialele erau foarte bine structurate, ușor de citit și înțeles. Consider că participarea mea la cursul de Baze de Date a constituit o experiență valoroasă pentru dezvoltarea mea profesională și personală.
Toader Vlad
Colaborarea mea cu doamna Cezara Benegui a început în cadrul cursului și laboratorului de Baze de date. Atât cursul, cât și laboratorul au fost bine structurate. Fiecare curs avea la bază teoria care era explicată clar, prin evidențierea noțiunilor cheie, prin apelarea la câteva exemple, prin scheme. De asemenea, înainte sau după curs erau adresate întrebări din tema primită la cursul precedent, dar și întrebări din cursul actual. În ceea ce privește laboratorul, acesta presupunea rezolvarea de probleme împreună cu doamna Cezara Benegui, revenirea asupra teoriei pentru a fixa anumite noțiuni, dar și rezolvarea individuală a unor exerciții. Calitatea materialelor primite în cadrul cursului și laboratorului era una foarte bună, deoarece totul era explicat foarte clar și se ofereau exemple care ajutau în procesul de învățare. Dacă este să vorbim despre atmosfera din cadrul cursurilor pot spune că a fost una caldă, prietenoasă. Un rol important în păstrarea acestei atmosfere de lucru a fost faptul că doamna Cezara Benegui când preda făcea tot ce putea pentru a ne face pe toți să înțelegem. Aceasta și în afara orelor de curs sau de laborator ne răspundea la întrebările pe care le aveam.
Postolache Andreea Miruna
Am studiat impreuna cu Benegui Cezara Baze de Date SQL. Structura laboratoarelor a fost extrem de bine elaborata, continand detalii, dar si multe exemple care au ajutat la intelegerea acestora. Inca de la primele laboratoare, am reusit sa inteleg totul din timpul acestora, fara ca macar sa mai fie nevoie sa repet informatia. Exemplele si exercitiile lucrate au fost diverse si au reusit sa atinga fiecare obiectiv de invatare, astfel ca dupa aceste laboratoare am reusit sa lucrez foarte usor cu bazele de date. Atmosfera a fost una placuta, in care eram incurajati sa punem intrebari si ni s-a raspuns la orice fel de neclaritate cu detalii si cu exemple bine explicate pe intelesul tuturor. Lucrul din cadrul acestor laboratoare mi-a dat o stare de incredere a stapanirii cunostintelor pe care le-am dobandit. De aceea, am aplicat pentru o pozitie de Technical Support Engineer la Oracle, unde folosesc aceste cunostinte in fiecare zi. Nu numai ca au ajutat la trecera interviului de angajare, dar munca de zi cu zi este bazata pe ele, adaugand alte cunostinte dobandite in timpul lucrului. Cu siguranta, intelegerea acestora este mult mai facila datorita celor fundamentale foarte bine intelese.
Ciolacu Florentina
Am studiat cu Cezara, atat la cursuri cat si la laboratoare. Fiind de varsta apropiata, ne-am inteles bine si am fost pe aceeasi lungime de unda. Acest lucru a reprezentat un mare avantaj in procesul invatarii si al intelegerii materiilor, deoarece a fost ca o gura de aer proaspat dupa toti profesorii “pe tipar vechi”, care nu voiau sa abordeze subiecte si discutii mai moderne. Cursurile si laboratoarele au fost structurate destul de clar si mi-a placut ca in timpul laboratoarelor chiar exersam ceea ce invatam (de exemplu implementam bucatele de cod, diversi algoritmi, etc), fata de alte materii pe care le-am mai studiat in trecut cu alti profesori, unde majoritatea orelor erau teorie pura sau cod scris cu pixul pe foaie (absolut absurd!!). Atmosfera din timpul orelor era destinsa si prieteneasca, dar m-a bucurat respectul reciproc dintre noi, studentii si profesorul, Cezara. Nimeni nu facea galagie sau deranja ora. Modul de predare era clar, plin de explicatii si eram incurajati sa punem intrebari daca nu intelegeam ceva, pentru ca ni se raspundea calm si prieteneste. Sunt fericit ca am avut-o profesor pe Cezara si am avut ocazia sa invat, sa inteleg si sa discutam deschis.
Sevastre Andrei
Am studiat impreuna Dezvoltarea aplicatiilor Web folosind .NET. Mi-a placut foarte mult faptul ca materialele pentru cursuri si laboratoare au fost super explicite, unele dintre cele mai bine organizate cursuri. Modalitatea de examinarea a presupus intelegerea informatiei si realizarea unei aplicatii apropiate de ceea ce vom realiza noi ca programatori la locul de munca si nu memorarea acesteia, aceasta modalitate de evaluare fiind foarte potrivita sectiei de informatica din punctul meu de vedere (foarte putini dintre profesori au inteles necesitatea acestei forme de evaluare si apreciez foarte mult faptul ca domnisoara profesoara a tinut cont de nevoile si opiniile studentilor).  Mi-a placut si cursul in care am primit cateva tips-uri pentru viitoarele interviuri si tips-uri pentru realizarea lucrarii de licente. Am apreciat de asemenea stilul fresh si adaptarea la tehnologiile noi. In concluzie, la cat mai multi profi asa!
Jipa Teodora
Am avut placerea de a fi cursantul profesoarei Cezarei Benegui in cadrul a doua materii: Baze de Date si Dezvoltarea Aplicatiilor Web folosind framework-ul ASP.NET. Lectiile au fost tinute online, insa datorita carismei si modului de predare ale Cezarei nu s-a putut observa nicio lipsa a importantei acordate studentului. Ambele cursuri au fost structurate in 14 lectii fiecare. Pe langa munca depusa de profesoara pentru a ne explica live toate componentele lectiilor, acestea aveau si un suport in format pdf pe care puteai sa urmaresti usor fiecare detaliu. Astfel, la Baze de Date am invatat sa efectuez operatii de toate complexitatile folosind limbajul SQL, iar la Dezvoltarea Aplicatiilor Web cum sa dezvolt un site de la zero folosind ASP.NET. Implicarea este cuvantul cheie in relatia Cezarei cu studentii sai. Ca si cursant nu ai cum sa nu fii cuprins de energia si pozitivitatea unei ore in care profesorul te ajuta sa intelegi si sa rezolvi probleme de tot felul. De asemenea, nu pot uita citatele motivationale strecurate in materialele suport ale cursurilor, care, de cele mai multe ori, imi dadeau puterea necesara sa “keep going” :).
Popa-Podarascu Ioan-Petrino
Am participat cu plăcere la cursul “Dezvoltarea Aplicațiilor Web” desfășurat pe parcursul unui semestru. Atmosfera era întodeauna relaxată iar materialele aferente concise si clare. Dacă erai atent la oră plecai cu lecția învățată. Cel mai mult am apreciat faptul că explica mai întâi conceptele generale și abia apoi particulariza pe tehnologiile din programă. Astfel, la muncă am reușit să mă mulez cu ușurință pe tehnologii similare având bazele bine definite. Laboratoarele erau de departe cele mai interactive. Cerințele și pașii de lucru erau bine definiți, fapt care ne determina să terminăm rapid task-urile, iar în timpul rămas fie să experimentăm în jurul subiectului fie sa dezbatem teme de actualitate.
Chițu Irina Nicoleta
Impreuna cu Cezara am facut MVC si ASP.NET . Laboratorul a fost foarte bine structurat si materialele usor de inteles si de parcurs. La laborator a fost mereu receptiva la intrebari si a avut rabdare sa explice fiecaruia ce nu intelegea. Orele de laborator erau foarte relaxate, e super calma si prietenoasa. E unul dintre cei mai faini mentori pe care i-am avut de-a lungul timpului.
Untaru Georgiana
Am studiat împreună cu doamna Cezara Benegui baze de date, timp în care s-a predat limbajul SQL. Pe parcursul cursului mi-a fost foarte clar explicat cum să gândește, iar apoi construiește o baza de date corectă și fără redundanțe. Cursurile au fost extrem de bine organizate și explicate, punându-ne la dispoziție și materialele scrise. Mi-a fost ușor să înțeleg in timpul cursului, fără a fi nevoie de foarte mult studiu in timpul liber. Toate cunoștințele acumulate pe parcurs au fost verificate la final printr-un proiect interactiv, care m-a ajutat să sedimentez mult mai bine informația. In prezent dețin o mică afacere unde mă folosesc cu succes de o baza de date creată de mine, pe baza a ceea ce am studiat in timpul cursului.
Ion Alexandra
Numele meu este Vacarus Stefan, inginer mecanic. Am avut placerea de a interactiona cu domnisoara Cezara Benegui in timpul frecventarii cursurilor unei Facultati de Informatica, unde dumneaei mi-a fost profesoar la cursul de Programare. Am apreciat calitatea modului de predare, felul in care interactiona cu studentii, reusind de fiecare data sa creeze si sa mentina o atmosfera placuta si relaxata in timpul cursurilor, structurand cursurile foarte bine, intr-un mod usor de inteles pentru toti studentii. Pastrand o atitudine profesionista, dar in acelasi timp reusind sa creeze o legatura puternica intre dumneai si studenti, a reusit sa se faca apreciata si indragita de acestia.
Vacarus Stefan
Am avut ocazia sa particip la cursul si laboratorul de Dezvoltarea Aplicatiilor Web, predat de doamna profesoara. Aceasta materie s-a intins pe un semestru, constand in 14 saptamani, iar scopul final era sa ne invatam cum sa construim de la zero o aplicatie web cu ajutorul framework-ului ASP.NET, si limbajului C#. Materialele oferite ca suport prezentau informatiile intr-un mod etapizat, astfel incat permiteau acumularea de noi cunostinte si intelegerea acestora prin foarte multe exemple practice. Modul de predare m-a ajutat foarte mult sa inteleg in profunzime pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a crea aplicatia corespunzator, prevenind astfel eventuale erori. Atmosfera din cadrul cursului si laboratorului era una placuta si motivanta, astfel pentru mine era o bucurie sa particip, stiind ca imi voi petrece urmatoarele ore intr-un mediu in care voi avea ocazia sa invat multe lucruri noi. La finalul acestui curs am acumulat multe cunostinte, care m-au ajutat sa creez in echipa cu un coleg o aplicatie web foarte interesanta. In concluzie, avand in vedere toate oportunitatile pe care le-am intalnit in cadrul acestui curs, recomand cu incredere orice material creat de doamna profesoara!
Guta Razvan-Alexandru
Am facut cu dumneavoastra cursul de DAW, Dezvoltarea aplicatiilor web in ASP.Net. A fost un curs super, mi s-a pus o baza foarte buna in ceea ce tine de rutare, arhitectura MCV si m-am familiarizat cu entity framework, lucru super util, deoarece acum lucrez in Angluar si Nest.js, unde se aseamana mult pe partea de backend, deci mi-a fost usor sa ma adaptez. A fost o placere colaborarea la curs si va admir pentru entuziasmul cu care ne predati mereu!
Dumitru Florentin Giuliano
Am avut împreună atât cursuri cât și laboratoare. Structura lor au fost super ok și chiar am învățat foarte multe. Felul în care transmiți informația este foarte ok și captezi atenția publicului. Laboratoarele în special as putea spune ca au fost preferatele mele. Atmosfera a fost una profesionala, dar cumva ai reușit sa îmbini utilul cu plăcutul și sa fie totul un grup mare de prieteni.
Am facut împreună si Programare Avansata pe Obiecte în limbajul Java. Acest lucru mi-a deschis o portiță în cariera și astfel profesez in domeniu, full stack, backend-ul fiind pe limbajul Java (framework Spring) de peste 3 ani. M-au ajutat in mod special informațiile legate de lambda expresii și design patterns, pentru interviu dar și azi pot spune ca le folosesc în practica, zilnic. Cred ca acest lucru evidențiază foarte clar cât de bine ai reușit sa transmiti informația mai departe. Am parcurs împreună si cursul de Dezvoltarea Aplicatiilor Web din care am înțeles foarte clar structura MVC și cum funcționează toată treaba din spatele unei aplicații web, de la baza de date, pana la butoane și formulare. Pe mine personal m-a atras totuși Java mai mult, dar sunt sigura ca dacă ar trebui sa pornesc o aplicație de la zero in C# și .Net nu as avea nicio problema. As mai vrea sa menționez ca mi-au plăcut foarte mult anumite probleme de logica pe care ni le mai dădeai la finalul cursului/laboratorului. Îmi antrenau mintea, agilitatea și capacitatea de a rezolva o problema rapid. Acest lucru mi-a prins bine. În încheiere as vrea sa-ți mulțumesc ca am avut ocazia sa fiu studenta ta și as mai repeta aceasta experienta oricând!
Enica Diana Maria
Experiența mea în ceea ce privește atât cursul, cât și laboratorul de Dezvoltarea Aplicațiilor Web a fost una foarte plăcută. Suportul de curs și cel de laborator pot fi parcurse ușor și de către cei mai puțini familiarizați cu tehnologiile, partea teoretică este foarte bine structurată și redusă până la esențial, se pune foarte mult accent pe partea practică și pe aplicarea cunoștințelor dobândite la fiecare curs/laborator. Întotdeauna mi s-a răspuns cu multă implicare la nelămuriri dacă a fost nevoie, iar atmosfera din timpul cursurilor și laboratoarelor a fost una relaxantă și plăcută, predarea a fost însoțită și de umor cel mai adesea, iar acest lucru a făcut ca laboratoarele și cursurile să fie printre cele mai interesante și deloc monotone.
Belu Marian
Am avut placerea de a colabora cu Cezara Benegui pentru un curs de Aplicatii Web si pot spune ca din primele momente mi-am dat seama ca imi va placea acest curs. Prima impresie am luat-o de la structura materialelor, foarte bine punctate subiectele ce vor fi discutate, materialul era usor de inteles si aplicat cu multe exemple si explicatii pentru modurile de utilizare ale tehnicilor prezentate, personal mi se pare extrem de necesar sa ai exemple in materiale deci m-a bucurat sa vad asta inca din primul curs. O alta parte placuta a cursului era faptul ca materialele erau pentru studiat, iar ce se discuta era o deformalizare a informatiei, o sinteza a datelor de pe ecran urmata de explicatii si acompaniata de raspunsuri la intrebarile celor prezenti ceea ce transforma ora de curs sau laborator intr-o conversatie cu practica, similar unui workshop. Fiind similar unui workshop se poate deduce ca dialogul era unul prietenos, dar nu lipsit de respect, intre catedra si sala cu variate surprize in forma unor jocuri sau demonstratii teoretice inventive, personal nu imi amintesc o ora de curs sau laborator in care sa nu fi zambit sau ras in timpul acestora, deci pot spune cu onestitate ca orele erau foarte usor de apreciat. In urma informatiei primita de la Cezara am “tras cu ochiul” inspre cariera pe care urma sa o avem multi prezenti avand expuse situatii din lumea reala si prezentate diferite dificultati peste care am putea sa dam in viitor si cum sa ne descurcam cu ele facand astfel cursul si o lectie de viata extrem de valoroasa. In final pot spune sincer ca acest curs a fost unul din preferatele mele si sunt sigur ca daca veti avea ocazia sa studiati cu Cezara veti simti ca va distrati invatand si ca ati dobandit un nou prieten care va ajuta sa cresteti ca programatori.
Popa Bogdan Alexandru
Am făcut împreună cursul de Dezvoltare a Aplicațiilor Web folosind ASP.NET. După părerea mea informația din cursuri și laboratoare a fost foarte bine echilibrată și a reușit să acopere toate etapele importante din dezvoltarea unui proiect. Materialele scrise au fost clare, totul fiind bine detaliat prezentându-se toți pașii care trebuie urmați în dezvoltarea aplicației. Acestea au inclus foarte multe explicații, toate însoțite de exemple concrete cu linii de cod și poze cu capturi ale ecranului din aplicație, am găsit în acestea inclusiv soluții pentru potențialele erori, care ar fi putut apărea pe parcurs. Materialele mi-au fost foarte utile atunci când am început să scriu singură cod și să lucrez la proiect; le-am folosit chiar și la alte cursuri de la facultate. Modul de predarea mi s-a părut foarte captivant, totul a fost explicat pas cu pas, am putut lucra împreună concomitent. Atmosfera din cadrul cursurilor a fost una plăcută și relaxată, am putut comunica deschis și rezolva orice eroare apărea pe parcurs.
Florescu Miruna Ștefania
Cursurile si laboratoarele au fost complexe si complete. Materialele au fost calitative si explicate intr-un mod usor de inteles. Am pornit cu 0 cunostinte in domeniu si am acumulat intr-un timp relativ scurt multe informatii care m-au ajutat sa evoluez. Atmosfera a fost prietenoasa si am invat cu placere. Recomand cu caldura!
Vlad Melisa-Andra