Cine suntem

A fi programator inseamna sa inveti sa gandesti structurat, sa inveti sa gasesti solutii optime la probleme, sa inveti sa iti gestionezi corect timpul, sa inveti constant si sa te autodepasesti.

Aceasta academie a luat nastere din dorinta de a depasi barierele invatamantului clasic si de a crea un proces de predare – invatare unic, in cadrul caruia fiecare cursant sa fie instruit diferentiat in functie de profilul sau de invatare.

Cezara Benegui Academy este locul unde inveti eficient in propriul tau ritm, esti coordonat saptamanal si ajutat sa-ti atingi obiectivele.  Cel mai important, aici este locul in care inveti sa inveti.

Despre fondatorul academiei

Am absolvit Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea din Bucuresti, urmand apoi un program de master tot in cadrul acesteia, specializarea “Baze de Date si Tehnologii Web”. In timpul facultatii si masterului, am studiat 5 ani de psihopedagogie in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.

Dupa terminarea masterului am inceput in cadrul Scolii Doctorale de Informatica, Universitatea din Bucuresti, cercetarea academica in domeniul “Inteligenta Artificiala si Securitate”. In tot acest timp am avut o cariera ca programator in industria I.T. & Software.

Sunt lector universitar si indrum studentii in calatoria lor spre cunoastere de 8 ani. Cred cu tarie in puterea educatiei de a schimba lumea, dar si in potentialul unic al fiecarui student. Cu totii suntem diferiti si avem mecanisme diferite de invatare. De aceea, educatia trebuie facuta cu iubire, empatie si devotament. Ca profesor, intotdeauna creez un mediu in care studentii sa se simta increzatori sa exploreze, suficient de curajosi incat sa puna intrebari si sa-si puna intrebari, sa-si depaseasca limitele, sa devina curiosi deoarece curiozitatea este primul pas spre cunoastere, dar in acelasi timp sa fie blanzi si intelegatori unii cu altii.

In ceea ce priveste abordarea psihopedagogica, utilizez cu precadere metacognitia. Consider ca stimularea metacognitiei de catre profesor ajuta studentii sa invete sa-si supervizeze propriul proces de invatare, ducand treptat catre o invatare mult mai eficienta si autonoma. Principalele beneficii sunt cresterea performantei si receptivitatea in fata noilor provocari. In acest sens, predarea are ca punct de plecare invatarea studentului sa invete, fiind supervizat si ajutat constant, urmand ca pe masura ce progreseaza sa fie ghidat spre invatarea autonoma, astfel incat sa isi formeze treptat propriile strategii de invatare.

Principalele mele obiective sunt aplicarea metodelor interactive de predare, structurarea clara a materialelor scrise, atmosfera propice invatarii si aplicabilitatea practica a notiunilor studiate. Intotdeauna pun accentul pe stimularea gandirii critice, redactarea materialelor de curs si laborator usor de inteles, transformarea clara a conceptelor teoretice in aplicatii practice, crearea unui mediu relaxant care sa incurajeze participarea activa si discutiile constructive, si nu in ultimul rand relevanta cursurilor predate in raport cu cererea din industria de IT.

Experienta mea in industrie, mediul academic si sistemul de invatamant

  • 1 9 ani ca programator in industrie

    M-au ajutat sa inteleg componentele necesare pentru a face tranzitia din sistemul educational intr-o cariera de succes

  • 2 5 ani de psihopedagogie

    Au fost suportul meu in crearea si dezvoltarea unei metodologii unice de predare – invatare in Romania

  • 3 4 ani de cercetare

    M-au ajutat sa explorez noi oportunitati si sa am o gandire orientata catre inovare

Pana in acest moment am format mii de studenti, lucrand chiar si cu 250 de studenti simultan. Pentru ei, nu am fost doar profesor, am fost prieten, mentor, uneori chiar si parinte. Atunci mi-am dat seama ca experientele prin care treci te ajuta sa evoluezi. Datorita lor sunt profesorul de astazi.

Punand cap la cap toata experienta acumulata, cariera mea si faptul ca am fost elev, student, masterand si doctorand in sistemul traditional de invatamant, am inteles nevoile studentilor si barierele de care se lovesc zilnic. Avand darul de a intelege oamenii, am infiintant Cezara Benegui Academy.

Misiunea mea

Misiunea mea este sa ajut studentii sa dobandeasca cunostintele necesare si sa se pregateasca eficient pentru o cariera in IT.

 

Metodologia noastra

  • 1 Supervizare si ghidare

    Pe tot parcursul desfasurarii cursului profesorul supervizeaza cursantii, ii ghideaza si le ofera toate resursele necesare invatarii eficiente, atat prin raspunsuri individuale, cat si prin intermediul webinarului

  • 2 Invatare graduala

    Toate notiunile sunt explicate detaliat si gradual, plecand de la un nivel scazut de dificultate spre un nivel avansat

  • 3 Fuziunea perfecta intre teorie si practica

    Cursurile contin numeroase exemple practice, explicate pas cu pas